Αρχιτεκτονικός Φωτισμός

Το 1927,  ο Le Corbusier ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και βλέποντας τους αιγαιοπελαγίτικους οικισμούς, έδωσε το δικό του ορισμό της αρχιτεκτονικής  <…. Αρχιτεκτονική είναι το επιδέξιο, σωστό και θαυμαστό παιχνίδι των όγκων στο φώς ….>.

Σχεδιασμός του φωτισμού υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες από τη δημιουργία μυστηρίου για θρησκευτική κατάνυξη και τη δημιουργία ατμόσφαιρας έως τον απλό ορισμό ενός χώρου.

Βασικές αρχές αρχιτεκτονικού φωτισμού.

Στις μέρες μας ο σχεδιασμός του σωστού φωτισμού είναι τέχνη και επιστήμη:

  • Το αρχικό concept

Για να σχεδιάσουμε το φωτισμό απαιτείται η ιδέα. Η ιδέα, που μέσα από μια δημιουργική διαδικασία εξεύρεσης φωτιστικών μεθόδων και λύσεων, με γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμού, θα οδηγήσει στο φωτιστικό concept του χώρου.

  • Οπτική άνεση (απρόσκοπτη λειτουργία της όρασης).
  • Σωστή απόδοση του περιβάλλοντος (ατμόσφαιρα που δημιουργείται από το φωτισμό).
  • Αισθητική (διακοσμητική παρουσία των φωτιστικών σωμάτων).
  • Εξοικονόμηση ενέργειας (τεχνολογική επανάσταση του LED φωτισμού).
zaouris_ledstore_architectural

Η ποιότητα του φωτισμού εξασφαλίζεται με μια σειρά παραγόντων που μέσω της τεχνογνωσίας, εμπειρίας και ποικιλίας που διαθέτουμε, μπορούμε να τους εφαρμόζουμε σε κάθε έργο, διασφαλίζοντας την εφαρμογή του concept.

zaouris-ledstore-overlay

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

- ο συνεργάτης που αναζητούσατε

Σεβόμενοι τον κάθε επαγγελματία, εμείς στο Zaouris Ledstore διαθέτουμε βαθιά τεχνική γνώση αλλά και ενημερωνόμαστε συνεχώς για όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν διεθνώς στο σχεδιασμό φωτισμού. Η διαρκής αυτή ενημέρωση που επιτυγχάνεται και μέσω της συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις και σε εξειδικευμένα σεμινάρια, είναι πολύτιμα εργαλεία όχι μόνο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών και προτάσεων φωτισμού που διαθέτουμε στο κατάστημά μας, αλλά και για τη διατήρηση μιας συνεχώς ανανεωμένης και φρέσκιας, δημιουργικής ματιάς στα θέματα φωτισμού.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

nova_luce
ferroluce
kundalini
ideal_lux
velamp
faro_barcelona
grok
ferroluce_retro
eurolamp
zambelis
adeleq_
geyger